Slide background

Behandelingen algemeen

Behandelingen

In mijn praktijk voor integrale therapie behandel ik cliënten op een holistische wijze. Ik richt me op de gehele mens: op het lichamelijk, het energetische, spirituele, psychische niveau, de omgeving van de mens en de wisselwerking hiermee. Integrale therapie is een menging van reguliere geneeskunde en natuurgeneeskunde. Doordat ik meerdere disciplines beheers, heb ik de mogelijkheid om een mix te kiezen die het beste bij u past.

Bij alle cliënten maak ik gebruik van een uitgebreid anamnese formulier.
Vervolgens ga ik samen met de cliënt de ingevulde anamnese na en vergelijk deze met de uitkomsten van mijn onderzoek. Dan wordt het behandeldoel opgesteld en verdere behandelingen afgesproken. Mijn cliënten betrek ik bij de behandeling. Hij/zij staat centraal, is uniek en de relatie therapeut-patiënt dient gelijkwaardig te zijn.

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van technieken uit de:

  • Traditionele Europese Natuurgeneeskunde
  • Acupressuur
  • Chinese geneeskunst


Dit aangevuld met mijn reguliere kennis als therapeut en verpleegkundige.

In het begin van een behandeltraject zijn er vaker een paar behandelingen achter elkaar nodig. Zodra er verbetering en stabilisatie optreedt wordt de tijd tussen de behandelingen ruimer. Dit gebeurt natuurlijk altijd in samenspraak met u. Gemiddeld zijn er tussen de 3 en 10 behandelingen nodig.
Indien er middelen, zoals een flesje met bloesemremedie of EEN druppels voorgeschreven worden zitten die bij het consult inbegrepen. Homeopathische/ Ayurvedische middelen en supplementen kunnen door uzelf via de apotheek of op internet besteld worden en zijn voor eigen rekening. Bij twijfel zal ik u altijd doorverwijzen naar een reguliere arts/behandelaar.

Binnen Nederland is een verschil in complementaire geneeswijzen en complementaire zorg. Complementaire zorg is gericht op ondersteuning, ontspanning en welzijn en is geen geneeswijze. Complementaire zorg stelt zich tot doel het welbevinden van de cliënt te vergroten. Door bijvoorbeeld massage, gebruik van etherische oliën, Reiki, Therapeutic Touch, reflexologie etc. Deze zorg geef ik vaak bij mensen thuis, in hospices en op palliatieve afdelingen.

Werkwijzen

Ontspanningsoefeningen
Natuurgeneeskunde
Lichaamsgerichte therapie
Fibromyalgie
Acupressuur
Ooracupunctuur/auriculo therapie