Slide background

Behandelingen algemeen

Behandelingen

In mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en coaching behandel ik cliënten op een holistische wijze. Natuurgeneeskunde richt zich bij ziekte op de gehele mens: op het lichamelijk (grof - stoffelijk, functioneel, humoraal/cellulair), het energetische en psychische (emotioneel, mentaal en spiritueel) niveau, de omgeving van de mens en de wisselwerking hiermee. De wijze van behandeling richt zich dus niet alleen op zieke organen en bijkomende symptomen, maar op het totaalplaatje van de mens en de dieperliggende oorzaak van klachten.

Bij alle cliënten maak ik gebruik van een uitgebreid anamnese formulier. Dit formulier kunnen mensen thuis invullen en meenemen naar het eerste consult.

Vervolgens ga ik samen met de cliënt de ingevulde anamnese na en vergelijk deze met de uitkomsten van mijn onderzoek. Dan wordt doel opgesteld en verder behandelingen afgesproken. Hierbij maak ik ook gebruik van mijn kennis als verpleegkundige. Mijn cliënten betrek ik bij de behandeling. Hij/zij staat centraal, is uniek en de relatie therapeut-patiënt dient gelijkwaardig te zijn.

Ik richt me dus op de voor ieder mens unieke oorzaak van ziekte. Of beter gezegd; het niet gezond voelen of afwezigheid van gezondheid.

Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van technieken uit de:

  • Traditionele Europese Natuurgeneeskunde
  • Acupressuur
  • Chinese geneeskunst


Dit aangevuld met mijn kennis als verpleegkundige

Gemiddeld zijn er tussen de 3 en 8 behandelingen nodig. Indien er middelen, zoals een flesje met bloesemremedie of EEN druppels voorgeschreven worden zitten die bij het consult inbegrepen. Homeopathische/ Ayurvedische middelen kunnen door uzelf via de apotheek of op internet besteld worden en zijn voor eigen rekening. Bij twijfel zal ik u altijd doorverwijzen naar een reguliere arts/behandelaar.

Binnen Nederland is een verschil in complementaire geneeswijzen en complementaire zorg. Complementaire zorg is gericht op ondersteuning, ontspanning en welzijn en is geen geneeswijze. Complementaire zorg stelt zich tot doel het welbevinden van de cliënt te vergroten. Door bijvoorbeeld massage, gebruik van etherische oliën, Reiki, Therapeutic Touch, reflexologie etc. Deze zorg geef ik vaak bij mensen thuis, in hospices en op palliatieve afdelingen.

Werkwijzen

Ontspanningsoefeningen
Natuurgeneeskunde
Lichaamsgerichte therapie
Fibromyalgie
Acupressuur
Ooracupunctuur/auriculo therapie