Slide background

Over mij

Heeft u bijvoorbeeld last van vermoeidheid, pijnklachten of bent u chronisch ziek? Of misschien hebt u last van depressies, angsten, fibromyalgie, reuma of huidklachten? En bent u op zoek naar een vitaliserende en herstellende behandeling?  Dan bent u bij mij aan het juiste adres.

Mijn naam is Mieke Johannesma.
 Van 1988 tot heden ben ik onder andere als verpleegkundige werkzaam in de reguliere gezondheidszorg. Dit werk doe ik met veel plezier en passie.

Toch miste ik iets, het voelde nooit helemaal compleet. Soms voelde het zelfs verwarrend voor me. In mijn ogen waren er maar weinig mensen echt genezen. En met de term ‘genezen’ bedoel ik niet alleen de afwezigheid van ziekte. Het viel me op dat veel patiënten vaak ook gebruik maakten van complementaire geneeswijzen (waar natuurgeneeswijzen een onderdeel van is) en daar vaak goede resultaten boekten.

Sinds 2012 heb ik een praktijk aan huis voor natuurgeneeskunde en lichaamsgerichte psychotherapie. Mijn behandelwijze richt zich dus niet alleen op ziekte of aandoening en de bijkomende symptomen, maar op het totaalplaatje (op de algehele gezondheidstoestand en welzijn).

Lichaamsgerichte psychotherapie gaat uit van deze eenheid tussen lichaam en geest en richt zich op de vaak  complexe onderlinge relaties tussen beide gebieden. Ik help om het bewustzijn van u te vergroten met betrekking tot het proces dat zich in uw lichaam en geest afspeelt. Het een is niet los te zien van het ander.

Mijn behandelingen zijn er onder andere op gericht dat u handvatten krijgt aangereikt. Soms met ondersteuning van supplementen, kruiden etc. Op deze manier kunt u zelf bepalen hoe u het zelf genezende vermogen van uw lichaam kunt blijven stimuleren en hoe u gebruik kunt blijven maken van uw eigen krachten. Zeker bij chronische (lichamelijke/psychische) klachten blijkt deze wijze van behandeling voor een significante verbetering te zorgen.

Doordat ik onder andere ben opgeleid als E.E.N therapeut (Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde) kan ik uit een scala van behandelwijzen putten. Ik maak gebruik van kennis van de Traditionele Europese Natuurgeneeskunde, maar ook van de Oosterse Geneeswijzen. Daarnaast heb ik ruim 30 jaar ervaring als verpleegkundige in de reguliere gezondheidszorg.

Behandelingen

In mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en lichaamsgerichte psychotherapie behandel ik u op een holistische wijze. Ik richt me op de gehele mens: op het lichamelijk, het energetische en psychische niveau, uw omgeving en de wisselwerking hiermee. De wijze van behandeling richt zich dus niet alleen op zieke organen en bijkomende symptomen, maar op uw totale persoon en de dieperliggende oorzaak van klachten.

Tijdens het intakegesprek maak ik gebruik van een uitgebreid anamnese formulier. Vervolgens ga ik samen met u de ingevulde anamnese na en vergelijk deze met de uitkomsten van mijn onderzoek. Tenslotte wordt een doel opgesteld en verder behandelingen afgesproken. Hierbij maak ik ook gebruik van mijn kennis als verpleegkundige. U staat centraal, bent uniek en onze behandelrelatie dient gelijkwaardig te zijn.

Ik richt me dus op de voor ieder mens unieke oorzaak van ziekte. Of beter gezegd: het niet gezond voelen of afwezigheid van gezondheid.